Aktivnosti koje ne smijete propustiti

dalmatia-8Odlučili ste svoj boravak provesti ne samo opuštajući se u Daruvarskim toplicama, već i puneći baterije aktivnostima na otvorenom? Daruvar je mjesto koje će vam pružiti i mogućnost aktivnog boravka na nekoliko različitih načina, i to u netaknutoj prirodi koja ga okružuje. Donosimo vam popis sedam aktivnosti koje ne smijete propustiti.

  • 1. Planinarenje – u istraživanje prirodnih ljepota, bogate i raznolike flore i faune, ali i spomeničke baštine okolice Daruvara, povest će vas članovi Planinarskog doma “Petrov vrh”, koji se nalazi tek devet kilometara od centra grada.
  • 2. Jahanje – bilo da ste iskusan jahač ili biste željeli naučiti jahati, obiteljsko gospodarstvo Ergela AMB Horses nudi širok raspon mogućnosti druženja s ovim plemenitim životinjama. Tako se možete okušati u jahanju brdovitim stazama Papuka ili, za one manje spremne, u sklopu obiteljskog gospodarstva.
  • 3. Biciklizam – ukoliko jahanje nije vaš sport, a voljeli biste proći širu okolicu Daruvara, predlažemo vam da se okušate u vožnji biciklom. Kartu biciklističkih i planinarskih staza možete dobiti u Turističkom uredu Daruvar.
  • 4. Ribolov – ukoliko je vaša strast ribolov, možete birati između dva mjesta, ribnjačarstva Končanica i sportskog ribnjaka Jezero, odmah uz rijeku Toplicu. Šaran, amur, štuka i smuđ neke su od vrsta kojima ribnjaci obiluju.
  • 5. Lov – u okolici Daruvara, zahvaljujući očuvanoj prirodi, nalazi se i nekoliko lovišta na kojima obitavaju jeleni, divlje svinje, fazani, trčke i prepelice. O lovištima brine čak devet lovačkih društava koja možete kontaktirati ukoliko je vaš sport lov.
  • 6. Izletište Vranjevina – najbliže je izletište na zapadnom dijelu Papuka i u neposrednoj blizini Planinarskog Doma “Petrov vrh”. Specifično je po tektonskom strmcu niz koji se pruža dvadesetmetarski slap. Odmah uz izvor se nalazi i odmorište s pogledom na plodna polja, naselja i šume.
  • 7. Poučna staza Rimska šuma – duga je oko dva kilometra i da je prođete trebat će vam oko sat vremena ugodne šetnje. Specifična je po tome što sadrži devetnaest poučnih tabli s opisima prirodnih, ekoloških i povijesnih znamenitosti daruvarskog kraja.