Mirne i spokojne Daruvarske toplice

Glavna karakteristika Daruvara te glavno sredstvo zbog kojeg je grad doživio gospodarski procvat i opstao do danas, Daruvarske su toplice. Prepoznavajući njihov potencijal i važnost za grad, dao ih je izgraditi grof Janković još u 18. stoljeću. Danas su dio kulturne baštine, ali i moderno mjesto, na kojem se možete opustiti, obnoviti svoju životnu energiju i doživjeti pravi preporod. Mirnoću, toplinu i spokoj doživjet ćete već kročivši u Julijev park, a tu je i široka ponuda aktivnosti koje će unaprijediti vaše zdravlje i energetizirati vaše tijelo.

Toplice u službi zdravlja

daruvarske-toplice-Daruvarske toplice specijalna su bolnica za medicinsku rehabilitaciju. Kvalitetu i zadovoljstvo pružaju konstantnim ulaganjem u opremu, znanje, smještajne kapacitete te u dodatnu ponudu. Tako je tu nekoliko odjela koji se bave liječenjem akutnih i kroničnih reumatskih bolesti, dvije ambulante, dijagnostički laboratorij te služba aktivnih odmora s ciljem prevencije i unaprijeđenja zdravlja. U sklopu toplica nalazi se i bolnički odjel fizikalne terapije s vrhunskom opremom za liječenje bolesti lokomotornog sustava i kralješnice.

Wellness i rekreacija

Wellness program seže još iz doba Rimljana, kada su na ovo mjesto dolazili čak i rimski carevi. Danas je to moderna oaza za očuvanje zdravlja na 1800 m2, koja u ponudi ima dva bazena, spa zonu s jacuzzijem i saunama, fitness centar te zonu s masažama, u kojima pruža različite vrste tretmana – od onih za njegu lica i tijela, do programa za mršavljenje. Nakon što ste se opustili u wellness zoni, izaberite između više vrsta rekreativnih programa; planinarenja i šetnje prirodom, jahanja, painballa, nogometa, tenisa, mini-golfa, bicikliranja i sportskog ribolova.

Liječenje neplodnosti

Daruvarske toplice vrlo brzo su postale jedno od vodećih mjesta za liječenje neplodnosti u Hrvatskoj pa je tako 1960. godine u suradnji s Ginekološkom klinikom u Zagrebu otvoren i odjel za liječenje ginekoloških bolesti i steriliteta. Uz pomoć prirodnih ljekovitih resursa, geotermalne vode i ljekovitog blata, uspješno se liječe razni poremećaji poput smanjenja upalnih otoka, uspostavljanja pravilne hormonske ravnoteže te poboljšava prohodnost jajnika i njihove funkcije. Bez obzira zbog čega ste došli u Daruvarske toplice, u slobodno vrijeme možete uživati u raznim aktivnostima. Ako ste ljubitelj prirode, možete prošetati prekrasnim šumama koje okružuju toplice. Grad Daruvar je također vrlo lijep i možete razgledati njegove znamenitosti. U restoranima i barovima naći ćete raznoliku ponudu vrhunskih specijaliteta, a ako se samo želite opustiti, u modernim i dobro opremljenim sobama možete gledati televiziju ili uživati u omiljenim aktivnostima u slobodno vrijeme, poput Cabaret Club Kasino igrica na svom smartphoneu.