Putovanje s proračunom

Ovisno o tome odakle i u kojem broju dolazili, u pojedinim slučajevima isplativije će biti da putujete automobilom, a u pojedinima vlakom ili autobusom. Za vas smo napravili nekoliko kalkulacija ovisno o tome kojim prijevoznim sredstvom dolazite. Za kalkulaciju smo kao polazišno mjesto uzeli Zagreb, pa svakako uzmite u obzir da će kalkulacija biti bitno drukčija ukoliko krećete iz nekog drugog mjesta.

Putovanje automobilom – najisplativije ukoliko vas putuje više

stay-healthy-traveling-carOvisno o tome putujete li autoputom do Kutine ili “starom” cestom, preko Vrbovca, Čazme i Garešnice, put će vas koštati od 115 do 130 kuna. U kalkulaciju je uključen prosječan trošak benzina, a razlika u cijeni odnosi se na plaćanje cestarine na izlasku s autoputa u Kutini. Razlika u utrošenom vremenu nije velika, pa tako ćete autoputom do Daruvara stići za otprilike dva sata, dok “starom” cestom za otprilike dva i pol sata. Ukoliko vas u automobilu putuje četvero, ovo će biti najisplativiji način da dođete do Daruvara, s budžetom od tek tridesetak kuna po osobi.

Putovanje vlakom – najisplativije ukoliko putujete sami

Ukoliko ste put Daruvara krenuli sami, tada vam preporučujemo da putujete vlakom. Osim što iz Zagreba kreće svakih pola sata ili čak i češće, karta u jednom smjeru koštat će vas oko 80 kuna. Uzmite samo u obzir da ćete vlakom stići do mjesta Banova Jaruga, a dalje ćete trebati autobusom do Daruvara. Cijenu autobusne karte nismo pronaši na internet stranicama. Put vlakom do Banove Jaruge trajat će oko dva sata, ukoliko putujete brzom linijom. Ukoliko putujete redovitom linijom put može potrajati i do pet sati.

Putovanje autobusom – najbrža opcija ukoliko ne putujete automobilom

Autobusni prijevoz od Zagreba do Daruvara organiziran je od tvrtke Čazmatrans, a linije voze svakih nekoliko sati. Karta u jednom smjeru koštat će vas 100 kuna, a put traje dva i pol sata. Ipak, ukoliko ne želite putovati automobilom, a vožnja vlakom predugo traje za vas, ovo će biti idealna solucija da na brz i jednostavan način posjetite Daruvar.