Slike i videa

castle-of-count-jankovic-634989360835977656-4_660_405Brojne ljepote daruvarskog područja ostavit će vas bez teksta. Što kada dođe vrijeme da krenete kući? Kako ćete prijateljima dočarati što ste doživjeli i što ćete im pokazati? Evo popisa od top šest lokacija i događanja koje morate fotografirai i snimiti.

  • Dvorac grofa Jankovića i lječilišni perivoj

Ukoliko ste vješti u fotografiranju, fotografije jednog od najljepših dvoraca onog vremena u odlično očuvanom stanju mogu poslužiti čak i kao razglednica. Zaštitni znak grada Daruvara prepoznatljiv je i puno šire i svakako ga zabilježite tijekom boravka.

  • Rupnica

Čudesne okomite vulkanske stijene mogu se naći tek na rijetkim mjestima. Jedno od njih je Rupnica. Vratite se u vrijeme kada su ovim prostorima kročili dinosauri i pokažite prijateljima njihovu posebnost.

  • Srednovjekovni dvorci

Daruvarsko područje specifično je po broju srednjovjekovnih dvoraca i utvrda na malom području, stoga svakako iskoristite priliku da ih fotografirate. Ne zaboravite posjetiti “Vezmarovu kulu”, vidikovac s kojeg ćete moći fotografirati i panoramu grada Daruvara.

  • Dani češke kulture

Održavaju se jednom godišnje i ako u tom periodu navratite u Daruvar, prisustvovat ćete posebnoj svečanosti. Snimite video i dočarajte prijateljima češki narodni folklor, češko muzičko naslijeđe, sajam tradicionalnih čeških proizvoda te općenito zanimljivu i bogatu češku kulturu.

  • Dani piva

Čak i ako niste ljubitelj ovog pića, zbog bogatog zabavnog i muzičkog programa svakako vrijedi prisustvovati i snimiti video. U Danima piva organizirana je bogata glazbena manifestacija i zabavni park, a oduševit će vas i gastronomska ponuda lokalnih proizvođača.

  • Vincekovo

Svečanost je koja se obilježava svugdje u Hrvatskoj, ali jedino u Daruvaru moći ćete turistički prisustvovati krštenju mladog vina na specifičan način. Tako ćete u povorci obići lokalne vinograde te sudjelovati u obilnom zalijevanju trsja mladim vinom, vješanju kobasica za bogatiji urod, tradicionalnim plesovima i pjesmama višegodišnje tradicije.

Ovo je tek šest lokacija i događanja, no sigurni smo da ćete poželjeti fotografirati sve daruvarske atrakcije. Ima ih mnogo, pa ponesite dodatnu memoriju i baterije kako u najljepšim trenucima ne biste ostali “bez filma”.