Upute kako doći u Daruvar

Daruvar.8Daruvar je dobro povezan sa svim većim središtima u Hrvatskoj, ali i sa inozemstvom. Nalazi se točno na polovici puta između dva velika grada, Zagreba i Osijeka, i zapravo iz kojeg god pravca dolazili, put će vas odvesti u Daruvar.

Dolazak automobilom

Ukoliko putujete automobilom iz Zagreba ili Osijeka, do Daruvara će vam trebati otprilike dva sata vožnje. Ukoliko dolazite iz pravca Zagreba, sići ćete s autoceste u Kutini, gdje pratite dalje putokaze za Grešnicu i Dežanovac. Stižete li iz pravca Bjelovara ili Virovitice, pratite putokaz za Grubišno polje. Dolazite li iz pravca Osijeka, s autoputa siđite u Novskoj i pratite putokaz za Pakrac. Dovodi li vas put iz Budimpešte, Graza, Maribora, Ljubljane, Rijeke, Novog Sada ili Beograda, do Daruvara će vam trebati oko četiri sata. Obzirom da je je nekad Daruvar bio čvorište rimskih cesta, inspirirat ćemo se uzrečicom “svi putevi vode u” …Daruvar.

Dolazak autobusom

Zasad jedina objavljena međugradska linija je ona između Zagreba i Daruvara. Put u jednom smjeru traje oko dva i pol sata, a prometuje više puta dnevno u organizaciji prijevoznika Čazmatrans. Iz Zagreba prema Daruvaru vozi pet do šest linija dnevno u razmaku po par sati.

Dolazak vlakom

Ovisno o tome koju liniju izaberete, putovanje u jednom smjeru trajati će od 2 i pol do pet sati. Vlak će vas prevesti do Banove Jaruge a do Daruvara dalje vozi autobus. Iz Zagreba dnevno kreće veći broj linija, u pravilu svakih pola sata ili češće, dok iz Osijeka linije nisu tako česte. Očekujte da iz Osijeka vlak kreće svakih nekoliko sati.

Dolazak avionom

Do Daruvara nažalost nije moguć, ali ukoliko iz inozemstva odlučite u Hrvatsku doputovati avionom, možete sletjeti u zračnoj luci Zagreb i u zračnoj luci Osijek, gdje ćete naći prijevoz autobusom, vlakom ili automobilom do Daruvara. Što god odabrali i kako god došli do Daruvara, nećete pogriješiti. Očekuje vas prekrasan gradić pun bogate povijesne ostavštive i prekrasnih prirodnih ljepota.